lördag 25 januari 2014

En rörelse för räls där den gör samhällsnytta har börjat rulla

Uppdatering 2014-01-26 Förslaget har redan rönt intresse i Norge
Det här är vad det handlar om: Den skandinaviska åttamiljonersstaden

Som jag halvt på skämt halvt på allvar skrev här på orustmoderat.se - bloggen den 11 april 2013, "Omkörd i Varekil av det första pendeltåget på Orust!", rycker nu visionen mot en verklighet närmare när fler och fler inser att det inte längre går att hålla Bohuslän som ett pittoreskt sommarreservat för turister Juni, Juli och Augusti på bekostnad av livet här året runt. Förresten så skulle ju den förbättrade tillgängligheten öka möjligheterna inom besöksnäringen HELA ÅRET. Att arbetspendla inom "åttamiljonersstaden" eller åka ner och shoppa från Oslo till Torps Köpcentrum en vanlig vardagskväll och dessutom säkert och miljövänligt.

Eller varför inte ta snabbtåget till Säve flygplats, Göteborgs hamn (Hisings sidan) eller Göteborg Central, för vidare resa ut i världen?

Missade Ni Bohusläningens e-tidning, eller Sveriges Radios inslag idag Lördagen den 25 januari 2014? <Klicka på bilderna nedan så får du upp dem i lite mer läsbar storlek>

















Bohuslänska Turistbloggare var inte sena att ansluta till tanken och uppmana politiker från alla läger att sluta upp bakom Orust och Munkedals Moderaterna, vad tycker du?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar